Agravita Fe EDTA Plus

Agravita Fe EDTA Plus

Mikroelementy

Producent: Caldena

Agravita Fe EDTA Plus to nawóz dolistny mikroelementowy, wyprodukowany w nowoczesnej amerykańskiej technologii aktywizującej pobieranie składników pokarmowych. Agravita Fe EDTA Plus reguluje reakcje oksydacyjno-redukcyjne; stymuluje powstawanie chlorofilu i ligniny; zmniejsza opadanie łuszczyn rzepaku; uczestniczy w redukcji azotanów i wiązaniu N2 przez rośliny bobowate; bierze udział w transporcie składników pokarmowych i asymilatów; zwiększa odporność roślin na porażenie przez patogeny.

Kup produkt z dostawą

Kup teraz

Więcej informacji u naszych Ekspertów

Zapytaj o produkt
Opis

Agravita Fe EDTA Plus zawiera żelazo (Fe) 8% schelatowane przez EDTA oraz azot (N )– 5%, magnez (MgO) – 3% oraz mangan (Mn) – 2%. Agravita Fe EDTA Plus wyróżniają takie elementy jak:  nowoczesna amerykańska technologia aktywizująca pobieranie składników pokarmowych; błyskawiczna i całkowita rozpuszczalność w wodzie; skuteczność oparta na sile synergii; bardzo szybka przyswajalność i efektywne wykorzystanie składników przez rośliny oraz niska dawka – maksymalna skuteczność.

Agravita Fe EDTA Plus powinna być stosowana szczególnie przy wysokim odczynie gleby (pH > 6,5); na glebach zagęszczonych, zalanych wodą; w warunkach stosowania dużych dawek azotu azotanowego oraz fosforu; podczas wystąpienia objawów niedoboru żelaza.

Stosowanie
Brokuł, Burak cukrowy, Burak ćwikłowy, Cebula, Drzewa i krzewy owocowe, Fasola szparagowa, Groch zielony, Jęczmień jary, Jęczmień ozimy, Kalafior, Kapusta głowiasta, Kukurydza, Marchew, Ogórek gruntowy, Owies, Pietruszka, Pomidor gruntowy, Pszenica jara, Pszenica ozima, Pszenżyto jare, Pszenżyto ozime, Rośliny bobowate, Rzepak jary, Rzepak ozimy, Sałata, Sorgo, Użytki zielone, Ziemniak, Żyto jare, Żyto ozime
Dawkowanie
Roślina uprawna Dawka
[kg/ha]
Ilość wody
[l/ha]
Liczba zabiegów Termin stosowania i uwagi
Zboża 0,5-1 200-300 2 Wiosną od fazy krzewienia do fazy liścia flagowego.
Rzepak 0,5-1 200-300 2-3 Od momentu ruszenia wiosennej wegetacji do końca fazy zielonego pąka. W fazie opadania płatków.
Kukurydza 0,5-1 200-300 2-3 Od fazy 4 liści do możliwości technicznej wykonania zabiegu.
Ziemniaki 0,5-1 200-300 2-3 Od pełnych wschodów do końca fazy kwitnienia.
Buraki 0,5-1 200-300 2-3 Od fazy 4 liści do zakrycia międzyrzędzi.
Rośliny bobowate 0,5-1 200-300 2 Od pełnych wschodów do początku fazy kwitnienia.
Warzywa 0,5-1 400-600 2-3 W okresie intensywnego wzrostu w odstępach 10-14-dniowych.
Drzewa i krzewy owocowe 0,5-1 500-1000 2-3 Profilaktycznie lub interwencyjnie w całym okresie wegetacji.
Użytki zielone 0,5-1 200-300 2-3 Od momentu ruszenia wiosennej wegetacji do połowy września - 7-10 dni po każdym pokosie/wypasie.
Zapytaj Experta

Formularz kontaktowy

* Pola obowiązkowe

Używamy plików cookies

Ampol-Merol i jego kontrahenci używają cookies i podobnych technologii m.in. w celach: reklamowych, statystycznych oraz świadczenia usług. Jeżeli nie zmienisz ustawień, cookies będą zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Więcej w Polityce prywatności.