Agravita Mn EDTA Plus

Agravita Mn EDTA Plus

Mikroelementy

Producent: Caldena

Agravita Mn EDTA Plus to nawóz dolistny mikroelementowy. Został wyprodukowany w nowoczesnej amerykańskiej technologii aktywizującej pobieranie składników pokarmowych. Agravita Mn EDTA Plus odpowiada za trwałość chlorofilu i zwiększa intensywność fotosyntezy; reguluje gospodarkę azotową i hormonalną roślin; stymuluje pobieranie fosforu i żelaza z gleby; poprawia zdrowotność i mrozoodporność roślin; zwiększa odporność roślin na stresy – wiąże wolne rodniki powstające w sytuacjach stresowych; wspiera wzrost korzeni bocznych – efektywniejsze pobieranie składników pokarmowych z gleby.

Kup produkt z dostawą

Kup teraz

Więcej informacji u naszych Ekspertów

Zapytaj o produkt
Opis

Agravita Mn EDTA Plus zawiera mangan (Mn) 8% schelatowany przez EDTA oraz azot (N) – 5%, magnez (MgO) – 4% i cynk (Zn) – 2%. Agravita Mn EDTA Plus wyróżnia się dzięki takim elementom jak nowoczesna amerykańska technologia aktywizująca pobieranie składników pokarmowych; błyskawiczna i całkowita rozpuszczalność w wodzie; skuteczność opartana sile synergii; bardzo szybka przyswajalność i efektywne wykorzystanie składników przez rośliny; niska dawka – maksymalna skuteczność.

Agravita Mn EDTA Plus powinna być stosowana szczególnie na glebach świeżo zwapnowanych, glebach o pH > 6,0; w warunkach niedoboru wody w glebie; przy intensywnym nawożeniu potasem oraz stosowaniu dużych dawek azotu azotanowego; na glebach o bardzo wysokiej zawartości materii organicznej; podczas wystąpienia objawów niedoboru manganu.

Stosowanie
Brokuł, Burak cukrowy, Burak ćwikłowy, Cebula, Fasola szparagowa, Groch zielony, Jęczmień jary, Jęczmień ozimy, Kalafior, Kapusta głowiasta, Kukurydza, Marchew, Ogórek gruntowy, Owies, Pietruszka, Pomidor gruntowy, Pszenica jara, Pszenica ozima, Pszenżyto jare, Pszenżyto ozime, Rośliny bobowate, Rzepak jary, Rzepak ozimy, Sałata, Sorgo, Ziemniak, Żyto jare, Żyto ozime
Dawkowanie
Roślina uprawna Dawka
[kg/ha]
Ilość wody
[l/ha]
Liczba zabiegów Termin stosowania i uwagi
Zboża 0,5-1 200-300 2-3 Jesienią od fazy 2-3 liści. Wiosną od momentu ruszenia wegetacji do fazy 3. kolanka.
Rzepak 0,5-1 200-300 2-3 Jesienią od fazy 4-6 liści. Wiosną od momentu ruszenia wegetacji do końca fazy zielonego pąka. W fazie opadania płatków.
Kukurydza 0,5-1 200-300 1-2 Od fazy 3 liści do możliwości technicznej
wykonania zabiegu.
Ziemniaki 0,5-1 200-300 2 Od pełnych wschodów do fazy formowania się bulw.
Buraki 0,5-1 200-300 2-3 Od fazy 4 liści do fazy intensywnego wzrostu korzenia.
Rośliny bobowate 0,5-1 200-300 1-2 Od pełnych wschodów do początku fazy kwitnienia.
Warzywa 0,5-1 400-600 2-3 W okresie intensywnego wzrostu, w odstępach 10-14-dniowych.
Drzewa i krzewy owocowe 0,5-1 500-1000 2-3 Profilaktycznie lub interwencyjnie w całym okresie wegetacji.
Użytki zielone 0,5-1 200-300 2-3 Od momentu ruszenia wiosennej wegetacji do połowy września - 7-10 dni po każdym pokosie/wypasie
Zapytaj Experta

Formularz kontaktowy

* Pola obowiązkowe

Używamy plików cookies

Ampol-Merol i jego kontrahenci używają cookies i podobnych technologii m.in. w celach: reklamowych, statystycznych oraz świadczenia usług. Jeżeli nie zmienisz ustawień, cookies będą zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Więcej w Polityce prywatności.