Agravita Micro

Agravita Micro

Mikroelementy

Producent: Caldena

Agravita Micro to dolistny kompleksowy nawóz mikroelementowy. Agravita Micro reguluje procesy metaboliczne i fizjologiczne roślin; zwiększa syntezę chlorofilu i intensywność fotosyntezy; optymalizuje wykorzystanie makroskładników; zwiększa odporność mechaniczną i zdrowotność roślin; podnosi tolerancję roślin na niskie temperatury i suszę; wpływa na prawidłowe tworzenie i rozwój elementów struktury plonu.

Kup produkt z dostawą

Kup teraz

Więcej informacji u naszych Ekspertów

Zapytaj o produkt
Opis

Agravita Micro zawiera azot całkowity (N) 3,0% m/m | 3,8% m/v | 38 g/l; bor (B) rozpuszczalny w wodzie 0,25% m/m | 0,3% m/v | 3 g/l; miedź (Cu) rozpuszczalną w wodzie 1,0% m/m | 1,28% m/v | 12,8 g/l; mangan (Mn) rozpuszczalny w wodzie 4,5% m/m | 5,7% m/v | 57 g/l; cynk (Zn) rozpuszczalny w wodzie 2,5% m/m | 3,2% m/v | 32 g/l. Agravita Micro wyróżnia się dzięki takim elementom jak: płynna formulacja; szybka i całkowita rozpuszczalność w wodzie; optymalnie zbilansowane mikroskładniki; azot w formie amidowej, który zwiększa przepuszczalność kutykuli oraz łatwa przyswajalność i szybkie działanie.

Agravita Mcro powinna być stosowana w całym okresie wegetacji, profilaktycznie lub interwencyjnie; szczególnie na glebach o pH > 6,0; w warunkach intensywnej produkcji roślinnej; podczas wystąpienia objawów niedoboru mikroskładników.

Stosowanie
Brokuł, Burak cukrowy, Burak ćwikłowy, Cebula, Drzewa i krzewy owocowe, Fasola szparagowa, Groch zielony, Jęczmień jary, Jęczmień ozimy, Kalafior, Kapusta głowiasta, Kukurydza, Marchew, Ogórek gruntowy, Owies, Pietruszka, Pomidor gruntowy, Pszenica jara, Pszenica ozima, Pszenżyto jare, Pszenżyto ozime, Rośliny bobowate, Rzepak jary, Rzepak ozimy, Sałata, Sorgo, Użytki zielone, Ziemniak, Żyto jare, Żyto ozime
Dawkowanie
Roślina uprawna Dawka
[kg/ha]
Ilość wody
[l/ha]
Liczba zabiegów Termin stosowania i uwagi
Zboża 0,75-1,5 200-300 2 Jesienią od fazy 3 liści. Wiosną od momentu ruszenia wegetacji do fazy liścia flagowego.
Rzepak 0,75-1,5 200-300 2 Jesienią od fazy 4-6 liści. Wiosną od momentu ruszenia wegetacji do końca fazy zielonego pąka.
Kukurydza 0,75-1,5 200-300 2 Od fazy 3 liści do możliwości technicznej wykonania zabiegu.
Ziemniaki 0,75-1,5 200-300 2 Od pełnych wschodów do fazy formowania bulw.
Buraki 0,75-1,5 200-300 2 Od fazy 4 liści do fazy intensywnego przyrostu masy korzenia.
Rośliny bobowate 0,75-1,5 200-300 2 Od pełnych wschodów do fazy wypełniania strąków.
Warzywa 0,75-1,5 200-300 2 W okresie intensywnego wzrostu, w odstępach 10-14-dniowych.
Drzewa i krzewy owocowe 1,5-3 500-600 2 Profilaktycznie lub interwencyjnie w całym okresie wegetacji.
Użytki zielone 0,75-1,5 200-300 2 Od momentu ruszenia wiosennej wegetacji do połowy września - 7-10 dni po każdym pokosie/wypasie.
Zapytaj Experta

Formularz kontaktowy

* Pola obowiązkowe

Używamy plików cookies

Ampol-Merol i jego kontrahenci używają cookies i podobnych technologii m.in. w celach: reklamowych, statystycznych oraz świadczenia usług. Jeżeli nie zmienisz ustawień, cookies będą zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Więcej w Polityce prywatności.