Agravita Zn EDTA Plus

Agravita Zn EDTA Plus

Mikroelementy

Producent: Caldena

Agravita Zn EDTA Plus - nawóz dolistny mikroelementowy, wyprodukowany w nowoczesnej amerykańskiej technologii aktywizującej pobieranie składników pokarmowych. Agravita Zn EDTA Plus zwiększa syntezę auksyn regulujących wzrost roślin, intensyfikuje rozwój systemu korzeniowego, usprawnia pobieranie azotu z gleby, zwiększa odporność roślin na niskie temperatury, suszę i patogeny, poprawia efektywność zapylenia i zawiązywania nasion oraz przedłuża aktywność fotosyntetyczną liści – wzrost MTN.

Kup produkt z dostawą

Kup teraz

Więcej informacji u naszych Ekspertów

Zapytaj o produkt
Opis

Agravita Zn EDTA Plus zawiera cynk (Zn) 10% schelatowany przez EDTA + azot (N) – 5%, magnez (MgO) – 3% oraz bor (B) – 1%. Agravita Zn EDTA Plus wyróżnia się dzięki takim elementom jak nowoczesna amerykańska technologia aktywizująca pobieranie składników pokarmowych, błyskawiczna i całkowita rozpuszczalność w wodzie, skuteczność oparta na sile synergii, bardzo szybka przyswajalność i efektywne wykorzystanie składników przez rośliny oraz niska dawka o maksymalnej skuteczności.

Agravita Zn EDTA Plus powinna być stosowana szczególnie na glebach o pH > 7; na glebach piaszczystych; o dużej zawartości substancji organicznej – silne wiązanie cynku przez związki próchniczne; podczas chłodnej i mokrej wiosny; przy wysokim poziomie nawożenia fosforem i azotem; w warunkach uprawy kukurydzy w monokulturze; podczas wystąpienia objawów niedoboru cynku.

Stosowanie
Brokuł, Burak cukrowy, Burak ćwikłowy, Cebula, Drzewa i krzewy owocowe, Fasola szparagowa, Groch zielony, Jęczmień jary, Jęczmień ozimy, Kalafior, Kapusta głowiasta, Kukurydza, Marchew, Ogórek gruntowy, Owies, Pietruszka, Pomidor gruntowy, Pszenica jara, Pszenica ozima, Pszenżyto jare, Pszenżyto ozime, Rośliny bobowate, Rzepak jary, Rzepak ozimy, Sałata, Sorgo, Użytki zielone, Ziemniak, Żyto jare, Żyto ozime
Dawkowanie
Roślina uprawna Dawka
[kg/ha]
Ilość wody
[l/ha]
Liczba zabiegów Termin stosowania i uwagi
Zboża 0,5-1 200-300 1-2 Jesienią od fazy 3 liści. Wiosną od momentu ruszenia wegetacji do fazy liścia flagowego.
Rzepak 0,5-1 200-300 2-3 Jesienią w fazie 4-6 liści. Wiosną od momentu ruszenia wegetacji do końca fazy zielonego pąka. W fazie opadania płatków.
Kukurydza 0,5-1 200-300 1-3 Od fazy 2 liści do możliwości technicznej wykonania zabiegu.
Ziemniaki 0,5-1 200-300 2 Od pełnych wschodów do końca fazy kwitnienia.
Buraki 0,5-1 200-300 2 Od fazy 4 liści do fazy intensywnego wzrostu korzenia.
Rośliny bobowate 0,5-1 200-300 1-2 Od pełnych wschodów do początku fazy kwitnienia.
Warzywa 0,5-1 400-600 2-3 W okresie intensywnego wzrostu, w odstępach 10-14-dniowych.
Drzewa i krzewy owocowe 0,5-1 500-1000 2-3 Profilaktycznie lub interwencyjnie w całym okresie wegetacji.
Użytki zielone 0,5-1 200-300 2-3 Od momentu ruszenia wiosennej wegetacji do połowy września - 7-10 dni po każdym pokosie/wypasie.
Zapytaj Experta

Formularz kontaktowy

* Pola obowiązkowe

Używamy plików cookies

Ampol-Merol i jego kontrahenci używają cookies i podobnych technologii m.in. w celach: reklamowych, statystycznych oraz świadczenia usług. Jeżeli nie zmienisz ustawień, cookies będą zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Więcej w Polityce prywatności.