Mała inwestycja – duży zwrot!
Agravita® Siarczan Magnezu – Synergizm Działania
POŁĄCZ z INSEKTYCYDAMI, FUNGICYDAMI
i Nawozami Dolistnymi!
Kilka zadań w jednym zabiegu!
OSZCZĘDZASZ CZAS NA PRZEJAZDACH!
OSZCZĘDZASZ PALIWO W ZBIORNIKU!
Agravita® Siarczan Magnezu to sprawdzony produkt w nawożeniu dolistnym.
W czasie aplikacji wprowadza wysoce stymulujące na rośliny uprawne składniki pokarmowe, takie jak magnez i siarkę.
Produkt Agravita® Siarczan Magnezu:
- powstał w typowym procesie technologicznym,
- nie jest odpadem pochodzącym z przemysłu chemicznego czy hutniczego itp.,
- wykazuje najwyższą czystość chemiczną, co bezpośrednio wpływa na jego wysoki stopień rozpuszczalności,
- w zbiorniku opryskiwacza nie pozostawia żadnych osadów,
- polecany do mieszania z fungicydami, insektycydami i nawozami dolistnymi
Zalecenia do zastosowania nawożenia produktem Agravita® Siarczan Magnezu:
- wysokie wymagania pokarmowe roślin uprawnych na magnez i siarkę – szczególnie rzepak, burak, kukurydza, ziemniak, zboża chlebowe, warzywa kapustne;
- naturalnie niska zawartość magnezu i próchnicy w polskich glebach;
- w okresie suszy, kiedy rośliny mają ograniczone pobieranie roztworu glebowego w którym jest Mg i S;
- w okresie chłodów (ograniczony prąd transpiracyjny) lub przy bardzo wysokiej wilgotności gleby (brak dostępu do tlenu) co ogranicza sprawność systemu korzeniowego;
- na glebach o niskim pH (poniżej 5,8) lub przy wyższym pH gleby (pow. 7,0) – blokowanie składnika (np. na świeżo zwapnowanych stanowiskach – duży udział wolnych jonów Ca w roztworze glebowym);
- w fazie intensywnego wzrostu rośliny uprawnej (kiedy roślina kilkakrotnie zwiększa swoją biomasę w krótkim terminie wegetacji – ma wówczas ekstremalne zapotrzebowanie) w fazie roślin kiedy posiadają mały udziału korzeni młodych odpowiedzialnych za pobieranie magnezu z gleby.
JEŚLI WYSTĘPUJE PRZYNAJMNIEJ JEDEN Z POWYŻSZYCH WARUNKÓW
Sięgnij po rozwiązanie!
Zastosuj: Agravita® Siarczan Magnezu.
Zalecany we wszystkich roślinach uprawnych i warzywniczych!
KORZYŚCI w roślinach uprawnych:
- zboża – podnosi plon ziarna, zawartość białka, MTN, gluten
- rzepak – wyższy plon nasion, lepsze zaolejenie, wyższa cena
- burak – większy plon korzeni, obniżenie melasotworów i wzrost polaryzacji, wyższa wartość rozliczenia za buraki
- ziemniaki – wzrost zawartości suchej masa i skrobii – wysoka przemysłowa jakość – wyższa wycena
- kukurydza – wzrost plonu ziarna i biomasy do kiszonki, wyższa wartość paszy – wyższe wydajności przy produkcji mleka czy mięsa
- warzywa – obniża zawartość niebezpiecznych dla zdrowia azotynów, towar handlowy, wyższa wartość odżywcza
DAWKA jednorazowa od 5 do 10 kg/ha
Stosować kilkukrotnie wg etykiety.