Skórzasta zgnilizna owoców

Uprawa:

Truskawka

Czas występowania:

Okres kwitnienia i wzrostu zawiązków, w trakcie obfitych opadów

Szkodliwość:

Całkowita strata plonu

Miejsce infekcji:

Kwiaty, zawiązki, dojrzałe owoce

Objawy choroby:

Jasnobrązowe, brązowe, suche, gnilne plamy, mogące obejmować cały owoc, gorzki smak i nieprzyjemny zapach owoców; chore owoce po zbiorze mogą pokrywać się białawym nalotem grzybni

Produkty na skórzastą zgniliznę owoców

Masz pytania?

Nasi Eksperci czekają z odpowiedzią

Używamy plików cookies

Ampol-Merol i jego kontrahenci używają cookies i podobnych technologii m.in. w celach: reklamowych, statystycznych oraz świadczenia usług. Jeżeli nie zmienisz ustawień, cookies będą zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Więcej w Polityce prywatności.