Myvero 424 EC

Myvero 424 EC

Herbicydy

Producent: FMC Agro Polska

Skuteczna ochrona rzepaku i soi

Herbicyd Myvero 424 EC to najnowsze rozwiązanie firmy FMC do kontroli zachwaszczenia w rzepaku ozimym i soi. Synergia dwóch składników aktywnych w skutecznej i długotrwałej ochronie.

Więcej informacji u naszych Ekspertów

Zapytaj o produkt
Opis
  • Substancje czynne:
    • chlomazon (związek z grupy izoksazolidionów) - 24 g/l (2,32%).
    • petoksamid (związek z grupy chloroacetamidów) - 400 g/l (38,65%).
  • Koncentrat w formie emulsji wodnej
  • Stosowany doglebowo, przeznaczony do zwalczania niektórych jednorocznych chwastów dwuliściennych oraz jednoliściennych w rzepaku ozimym.
  • Środek pobierany jest poprzez korzenie i hipokotyl kiełkujących chwastów, najskuteczniej zwalcza chwasty do fazy pierwszych liści.
  • Herbicyd doglebowy działający na chwasty głównie w okresie ich kiełkowania.
Substancje aktywne
Chlomazon, Petoksamid
Stosowanie
Rzepak ozimy, Soja
Dawkowanie

Rzepak ozimy

  • Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3,0 l/ha.
  • Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 2,5–3,0 l/ha.
  • Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym – 1.
  • Termin stosowania środka: stosować bezpośrednio po siewie rzepaku (najpóźniej do 3 dni), na starannie uprawioną (bez grud) glebę.
  • Zalecana ilość wody: 200-300 l/ha.
  • Zalecane opryskiwanie średniokropliste.
Zapytaj Experta

Formularz kontaktowy

* Pola obowiązkowe

Uwaga
Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zwróć uwagę na zwroty wskazujące na rodzaj zagrożenia i przestrzegaj zasad bezpiecznego stosowania produktu wskazanych na etykiecie.
Używamy plików cookies

Ampol-Merol i jego kontrahenci używają cookies i podobnych technologii m.in. w celach: reklamowych, statystycznych oraz świadczenia usług. Jeżeli nie zmienisz ustawień, cookies będą zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Więcej w Polityce prywatności.