Dodatki paszowe

Yea Sacc

Producent: Alltech

Więcej informacji u naszych Ekspertów

Zapytaj o produkt
  • Żywe kultury drożdży bazujące na zastrzeżonym szczepie Saccharomyces cerevisiae, wyodrębnionym ze względu na jego wpływ na wydajność zwierząt.
  • Rozległe badania wyjaśniają ich sposób działania i efekty, wśród których najważniejszy to możliwość wydajniejszego uzyskania większej ilości mleka bez kompromisów względem płodności.

Właściwości:

  • Ogranicza skutki stresu cieplnego.
  • Podnosi wydajność wykorzystania paszy nawet do 6%.
  • + 1-3 kg mleka / krowę / dzień (średnia z doświadczeń na 15 fermach na ogólnej liczbie 8055 sztuk bydła mlecznego pokazuje 1,66 litra więcej - przy różnych poziomach produkcji i pobrania suchej masy).
  • Dostając się do żwacza, pochłania tlen, optymalizując warunki bytowania bakterii beztlenowych.
  • Wydziela peptydy i kofaktory.
  • Korzystnie wpływa na pobranie suchej masy poprzez zwiększenie szybkości fermentacji mikrobiologicznej.
  • Zmniejsza udział kwasu mlekowego w żwaczu (przez stymulację bakterii konsumujących kwas mlekowy).
  • Stabilizuje pH żwacza.
  • Powoduje wzrost mikrobiologicznej syntezy białka w żwaczu, przez co większa ilość uwalnianego amoniaku, wbudowana jest w białko mikroorganizmów, co wpływa na zwiększenie podaży aminokwasów do jelita cienkiego.
  • Poprawia rozkład włókna o 10% (stymulacja bakterii celulolitycznych).
  • Podnosi strawność całej dawki.
  • Ogranicza ryzyko kwasicy / ochwatu / ketozy.
  • + 120 g przyrostów m.c. / dzień u cieląt i bydła opasowego.
  • Mniej zaburzeń metabolicznych, lepsze zdrowie i płodność.

 

Stosowanie:

  • Cielęta do 6 miesięcy - 25 g/szt./dzień.
  • Krówy mleczne - 50 g/szt./dzień.
  • Cielęta do tuczu - 50 g/szt./dzień.
  • Konie - 50 g/szt./dzień.

Polecamy również

Używamy plików cookies

Ampol-Merol i jego kontrahenci używają cookies i podobnych technologii m.in. w celach: reklamowych, statystycznych oraz świadczenia usług. Jeżeli nie zmienisz ustawień, cookies będą zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Więcej w Polityce prywatności.