Yea Sacc
Producent: Alltech
Więcej informacji u naszych Ekspertów
Zapytaj o produkt- Żywe kultury drożdży bazujące na zastrzeżonym szczepie Saccharomyces cerevisiae, wyodrębnionym ze względu na jego wpływ na wydajność zwierząt.
- Rozległe badania wyjaśniają ich sposób działania i efekty, wśród których najważniejszy to możliwość wydajniejszego uzyskania większej ilości mleka bez kompromisów względem płodności.
Właściwości:
- Ogranicza skutki stresu cieplnego.
- Podnosi wydajność wykorzystania paszy nawet do 6%.
- + 1-3 kg mleka / krowę / dzień (średnia z doświadczeń na 15 fermach na ogólnej liczbie 8055 sztuk bydła mlecznego pokazuje 1,66 litra więcej - przy różnych poziomach produkcji i pobrania suchej masy).
- Dostając się do żwacza, pochłania tlen, optymalizując warunki bytowania bakterii beztlenowych.
- Wydziela peptydy i kofaktory.
- Korzystnie wpływa na pobranie suchej masy poprzez zwiększenie szybkości fermentacji mikrobiologicznej.
- Zmniejsza udział kwasu mlekowego w żwaczu (przez stymulację bakterii konsumujących kwas mlekowy).
- Stabilizuje pH żwacza.
- Powoduje wzrost mikrobiologicznej syntezy białka w żwaczu, przez co większa ilość uwalnianego amoniaku, wbudowana jest w białko mikroorganizmów, co wpływa na zwiększenie podaży aminokwasów do jelita cienkiego.
- Poprawia rozkład włókna o 10% (stymulacja bakterii celulolitycznych).
- Podnosi strawność całej dawki.
- Ogranicza ryzyko kwasicy / ochwatu / ketozy.
- + 120 g przyrostów m.c. / dzień u cieląt i bydła opasowego.
- Mniej zaburzeń metabolicznych, lepsze zdrowie i płodność.
Stosowanie:
- Cielęta do 6 miesięcy - 25 g/szt./dzień.
- Krowy mleczne - 50 g/szt./dzień.
- Cielęta do tuczu - 50 g/szt./dzień.
- Konie - 50 g/szt./dzień.