Otręby żytnie
Producent: Ampol-Merol
Więcej informacji u naszych Ekspertów
Zapytaj o produkt- Produkt wytwarzania mąki lub słodowania, uzyskiwany z przesiewanego ziarna żyta.
- Zawiera głównie fragmenty łuski zewnętrznej i cząstki ziarna, z których usunięto większą część bielma.
- Często stosowane źródło białka ogólnego, fosforu i włókna w paszach dla wybranych grup zwierząt gospodarskich.
- Polecane szczególnie dla trzody chlewnej.
Właściwości:
- Zawartość białka: min. 14%.
- Fosfor: 10 g/kg.
- Włókno surowe: 7-9%.
- Dostępne w workach 25 kg oraz 30 kg.
- Dostępna forma: sypka.
Stosowanie:
Dla potrzeb klientów ustalamy właściwe proporcje komponentów oraz odpowiedni program żywienia w zależności od grupy wiekowej poszczególnych zwierząt. Zapraszamy do kontaktu z naszym ekspertem.