Zakiszacze

BioStabil

Producent: Biomin Polska

Więcej informacji u naszych Ekspertów

Zapytaj o produkt
  • Preparat zawierający w swoim składzie wyselekcjonowane szczepy bakterii kwasu mlekowego, w tym opatentowany szczep lactobacillus kefiri.
  • Przeznaczony dla efektywnego procesu zakiszania oraz stabilizacji kiszonek po otwarciu.
  • Rozwiązania linii Biomin® BioStabil mogą być stosowane zarówno bezpośrednio, w trakcie zbioru, jak i podczas przygotowania kiszonek w silosie.

Właściwości:

  • Poprawia proces fermentacji.
  • Zapewnia doskonałą jakość kiszonek.
  • Dzięki idealnym proporcjom między homo- i heterofermentatywnymi szczepami bakterii minimalizuje straty energii i białka, zarówno w procesie tlenowym, jak i beztlenowym.

BioStabil Plus to preparat, który w swoim składzie zawiera precyzyjnie wybrane szczepy bakterii kwasu mlekowego, przeznaczone dla efektywnego procesu zakiszania. Bakterie te wytwarzają odpowiednio zbilansowane metabolity: kwas mlekowy oraz kwas octowy oraz usprawniają proces fermentacji i gwarantują stabilność tlenową kiszonki.

Homofermentatywne bakterie zawarte w BioStabil Plus odpowiadają głównie za produkcję kwasu mlekowego (80-90%). Pozwala to na szybkie obniżenie pH zakiszanego materiału, na podwyższenie walorów smakowych kiszonki oraz zbudowanie cennego źródła energii.

Dzięki obecności kwasu octowego Biostabil Plus hamuje rozwój niepożądanych drobnoustrojów. A to wpływa na poprawę bezpieczeństwa pasz.

Bakterie heterofermentatywne zawarte w preparacie BioStabil Plus odpowiadają za produkcję kwasu octowego. Skutecznie obniża on pH kiszonki jednocześnie hamując rozwój pleśni, drożdży czy niekorzystnych bakterii. Tym samym Biostabil Plus zwiększa stabilność tlenową kiszonki.

Polecamy również

Używamy plików cookies

Ampol-Merol i jego kontrahenci używają cookies i podobnych technologii m.in. w celach: reklamowych, statystycznych oraz świadczenia usług. Jeżeli nie zmienisz ustawień, cookies będą zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Więcej w Polityce prywatności.