Mikroelementy

Agravita® Bor 21

Producent: Caldena

Więcej informacji u naszych Ekspertów

Zapytaj o produkt
Stosowanie:

Brokuł, Burak cukrowy, Burak ćwikłowy, Cebula, Fasola szparagowa, Groch zielony, Kalafior, Kapusta głowiasta, Kukurydza, Marchew, Ogórek gruntowy, Pietruszka, Pomidor gruntowy, Rośliny bobowate, Rzepak jary, Rzepak ozimy, Sałata, Ziemniak

Zwalczane agrofagi:

Całkowita rozpuszczalność i szybka przyswajalność boru

  • Stymuluje rozwój strefy włośnikowej systemu korzeniowego.
  • Wpływa na prawidłową budowę ścian komórkowych - większa odporność na niskie temperatury i patogeny.
  • Reguluje gospodarkę wodną rośliny.
  • Stymuluje kiełkowanie i wzrost łagiewki pyłkowej.
  • Wpływa na lepsze zawiązywanie i wykształcanie nasion/ziaren oraz owoców.
  • Reguluje przemiany i magazynowanie węglowodanów.
  • Poprawia jakość plonów.

Właściwości:

  • Bor (B): 21% m/m (210 g/kg).
  • Tlenek sodu (Na2O): 14% m/m (140 g/kg).

Zalecenia stosowania:

Roślina uprawna Dawka
[kg/ha]
Ilość wody
[l/ha]
Liczba zabiegów Termin stosowania i uwagi
Rzepak 1-1,5 200-300 2-4 Jesienią od fazy 4 liści. Wiosną od momentu ruszenia wegetacji do końca fazy zielonego pąka. W fazie opadania płatków.
Kukurydza 1-1,5 200-300 2-3 Od fazy 4 liści do możliwości technicznej wykonania zabiegu.
Ziemniaki 1 200-300 2-4 Od pełnych wschodów do fazy intensywnego wzrostu bulw.
Buraki 1-1,5 200-300 2-4 Od fazy 2 liści do zakrycia międzyrzędzi.
Rośliny bobowate 1-1,5 200-300 2 Od fazy 6 liści do początku fazy kwitnienia.
Warzywa 0,5-1,5 400-600 2-3 W okresie intensywnego wzrostu.
Drzewa i krzewy owocowe 0,5-1 500-1000 2-4 Przed kwitnieniem. Po kwitnieniu. Po zbiorach owoców.
Używamy plików cookies

Ampol-Merol i jego kontrahenci używają cookies i podobnych technologii m.in. w celach: reklamowych, statystycznych oraz świadczenia usług. Jeżeli nie zmienisz ustawień, cookies będą zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Więcej w Polityce prywatności.